Przed nami największa wystawa rolnicza w Małopolsce- AGROPROMOCJA 2025, która kolejny raz zawita do Starego Sącza. To doskonała okazja do zaprezentowania osiągnięć rolnictwa, nowoczesnych technologii, lokalnych produktów i innowacyjnych rozwiązań dla wsi i gospodarstw. Będzie zatem tradycyjne i nowocześnie!
Na wystawie każdy znajdzie coś dla siebie. Będą prezentowane różnorodne dziedziny związane z wiejskim życiem, takie jak choćby przetwórstwo rolno-spożywcze, ekologiczna żywność, pszczelarstwo, hodowla zwierząt, maszyny rolnicze, budownictwo wiejskie, środki ochrony roślin, ogrodnictwo, sadownictwo, czy agroturystyka.
Ponadto, od lat AGROPROMOCJA oferuje szeroki wachlarz atrakcji dodatkowych, takich jak wystawa maszyn retro, konkursy, koncerty, degustacje produktów regionalnych czy kiermasze rękodzieła ludowego i ogrodniczego.
To nie tylko miejsce spotkań dla branży rolniczej, ale także okazja dla mieszkańców miast i rodzin z dziećmi do bezpośredniego kontaktu z rolnictwem, produktami tradycyjnymi oraz zwierzętami hodowanymi na obszarach wiejskich.
Program XXXIII Wystawy AGROPROMOCJA 2025
Hasło: Tradycja i nowoczesność w rozwoju obszarów wiejskich
Promocja małopolskich produktów lokalnych w tym z wykorzystaniem ras rodzimych – stoisko KSOW+, stoiska Kół Gospodyń Wiejskich przy Opoce
13:30-14:00
Promocja ras rodzimych i degustacja pieczonego byka, Mikołaj Rey – stoisko Instytutu Zootechniki PIB
14:00-14:30
Występ Zespołu Porębiański Ród
12:00- 16:30
Pokazy tematyczne- strefa zwierząt/ motoryzacyjna
15:00-16:00
Panel dyskusyjny – Tradycja i nowoczesność w rozwoju obszarów wiejskich
16:00-16:15
Rozstrzygnięcie Konkursu Potraw Regionalnych
16:15-16:45
Występ Zespołu Tanecznego z Gminy Niedźwiedź
16:45-17:00
Quiz wiedzy o rolnictwie
17:00-17:30
Zakończenie pierwszego dnia. Występ Kapeli Zagórzańska Siła.
Niedziela 14.09.2025
9.00
Msza Święta dla uczestników wystawy
9:45
Występ Zespołu Kościelnioki
10:00-10:45
Otwarcie drugiego dnia wystawy:
10:00-15:00
Piknik Wieprzowy ,,Wieprzowina-smak i zdrowie z polskich hodowli”- sfinansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego – Małopolska Izba Rolnicza
10:45-11:00
Otwarcie Potyczek Kulinarnych – scena gówna
11:00
Otwarcie konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo. Smaki Regionów”- sala konferencyjna „Opoka”
11:00-11:45
Warsztaty wytwarzania mydła z mleka klaczy sztumskiej – Katarzyna Marcińczak – scena główna
11:45-12:30
Panel dyskusyjny – Rola kobiet w kreowaniu nowoczesnej wsi
12:30- 12:45
Potyczki kulinarne – Mikołaj Rey, przewodniczący jury
10:45-13:30
Pokazy tematyczne- strefa zwierząt/ motoryzacyjna
12:45-13:45
Wręczenie wyróżnień dla hodowców
13:45- 14.00
Quiz wiedzy o rolnictwie
14.00-14.30
Pokazy tematyczne – strefa zwierząt/motoryzacyjna
14:30-15:00
Piknik Wieprzowy „Wieprzowina – smak i zdrowie z polskich hodowli”. Rozstrzygnięcie konkursów sfinansowanych ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego – Małopolska Izba Rolnicza
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.